Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği’nin Kuruluşunun 80. yılı

 

 

Sayın Meslektaşlarım,

 

Bugün Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği’nin Kuruluşunun 80. yılını kutluyoruz. 27 Nisan 1939 tarihinde “Ortopedi Şirürjisi ve Travmatoloji Cemiyeti” adıyla kurulan derneğimizin kurucu üyelerinden, ayrıca Türk Ortopedi ve Travmatoloji Disiplininin kurucularında olan Ord. Prof. Akif Şakir Şakar ve diğer kurucu üyeleri Ord. Prof. Osman Cevdet Çubukçu, Ord. Prof. Zeki Zeren, Prof. Dr. Münir Ahmet Sarpyener, Op. Dr. Ali Rıza Tevfik Altogan, Uz. Dr. Zühtü Berkmen, Op. Dr. Rıfat Hamdi Berkmen, Op. Dr. Sadrettin Onaran, Uz. Dr. Behzat Kamuran Yegen, Dr. İffet Naim Onur, Dr. Faruk Esen’i rahmetle anıyoruz. Derneğimiz o günden bugüne Türk Ortopedi ve Travmatoloji topluluğuna ve dolayısıyla Türk tıbbına eğitim alanında katkı sunmaya devam etmektedir. Derneğimizin Türk ve Dünya tıbbına en önemli katkılarından birisi olan Acta Orthopaedica et Traumatologica Turcica dergisi 1962 yılından beri yayınlanmaktadır. Türk Ortopedi camiasının ortak değeri olan dergimiz, çatı derneğimiz TOTBİD’in her türlü takdire değer katkıları ile, dünya tıp literatüründeki hatırlı yerini daha üst seviyelere taşımak yolunda kararlı adımlarla ilerlemektedir. TOTDER Yönetim Kurulu olarak, AOTT dergimize verdikleri destek için, başta TOTBİD olmak üzere, camiamıza ve büyük fedakarlıklarla dergimizin kalitesini sürekli üst seviyeler taşıma gayretinde olan dergimizin şu anki editörü Prof. Dr. Önder Kılıçoğlu, editör yardımcıları ve değerlendiricilere bu vesile ile teşekkür ederiz.

 

Derneğimizin aktivitelerinden Türk Ortopedisinin en uzun soluklu (yaklaşık 27 yıl) toplantılarından olan TOTDER-SET toplantıları aynı kararlılıkla devam etmektedir. Gerek TOTDER-SET, gerekse son yıllarda (yaklaşık 3 yıl) aktivitelerimiz arasına giren TOTDER-TRAVMA toplantıları, çeşitli sebeplerle oturumlara katılma fırsatı bulamayan meslektaşlarımız tarafından, derneğimizin web sitesindeki (www.totder.org.tr)  canlı yayın ya da kayıtlardan izlenebilmektedir. Bunun yanında gelecek yıl Nisan ayında yapılacak olan 8. İstanbul Buluşması için 3 ana konu belirlenmiştir. Kongre başkanlığını Prof. Dr. Hayati Durmaz, Kongre sekreterliğini Doç. Dr. Ali Erşen ve Doç. Dr. Deniz Kargın’ın üstlendiği bu toplantının konu başlıkları Artroskopi-Travma-Artroplasti’dir. Kısaca ATA olarak kodlanan bu toplantının program ve düzenleme hazırlıkları devam etmektedir. Toplantı yeri olarak Şişli’deki “Radisson Blu Hotel”i seçilmiştir. İstanbul dışından gelecek meslektaşlarımızın bilimsel aktivitelerden arta kalan zamanda, İstanbul’un merkezinde olan bu bölgeden her tarafa kolayca ulaşarak, bahar ayının ılık atmosferi içerisinde keyifli zamanlar geçireceğini umuyoruz. Bu üç konu başlığı altında çok faydalı ve zengin bilgi alışverişi yaşanacağını beklediğimiz bu toplantıya bütün meslektaşlarımızı bekliyoruz.

 

Bu yıl ayrıca 9 Kasım 2019 tarihinde derneğimizin kuruluşunun 80. yılı sebebiyle, hem derneğimizin kurucu ve yöneticisi olup, Hakk’ın rahmetine kavuşmuş hocalarımızı anmak, hem de Ortopedi ve Travmatoloji disiplininin bugününün ele alınacağı, bir toplantı planlanmıştır. Bu toplantının ayrıntılı duyurusu ilerleyen günlerde açıklanacaktır.

 

Sayın Meslektaşlarım,

 

27 Nisan 1939 tarihinde 11 kişilik kurucu üye ile yola çıkan Ortopedi ve Travmatoloji ailesi bugün binlerce kişiye ulaşmıştır. Birçok uzmanlaşmış dernekler kurulmuş, bu dernekler de çıtanın daha yukarılara çıkarılmasına ve Türk Ortopedi Camiasının, Dünya Ortopedi ve Travmatolojisi Camiasında hak ettiği yeri almasına büyük katkılar sağlamışlardır. Son yıllarda ve halen, pek çok uluslararası dernek yönetimi camiamızın kıymetli hocalarına teslim edilmiştir. Meslektaşlarımızın uluslararası alanda daha pek çok katkıları olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Bu ülkemiz ve camiamız için gurur vericidir. Biz de TOTDER olarak ortopedi ve travmatoloji disiplinine katkı sunmak için gerek ulusal gerekse uluslararası alanda çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürmek azminde olduğumuzu vurgularken, derneğimizin 80. yılını kutlar, sevgi ve saygılarımızı sunarız.

 

Prof. Dr. Hasan Bombacı

TOTDER Yönetim Kurulu adına

 

 

  • Konu:
    Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği’nin Kuruluşunun 80. yılı
  • Haber Eklenme Tarihi:
    27 Nisan 2019 Cumartesi
  • Konum:
    Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (TOTDER)
  • Yayında geçen süre:
    5 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız